Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Damacana Sularında Fiyatlar Yükselişte!

Son dönemdeki enflasyondan damacana su da nasibini aldı. Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Damacana su fiyatlarındaki son artışlarla, bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar yükseldi.

Boş damacana depozito fiyatının ise 200 liraya kadar çıktığını belirtildi.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarındaki inanılmaz artışları göstermek için bir bardak suyun fiyatını hesapladı.

Zamlar Ardı Ardına Geldi

Yılın ilk 4 ayında 3 kez zam yapılan damacana suyunun fiyatı bazı markalarda 150 liraya kadar yükseldi.

Bir Bardak Su 1 Lira 30 Kuruş

Son zam ile birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı.

Depozito Fiyatı 200 Lira

Yurt dışından ithal edilen hammadde ile üretilen plastik damacanaların depozito fiyatı 200 liraya kadar artarken, ilk defa damacana su alanların cebinden ortalama 350 lira çıkıyor.

“Fiyatlar Markalara Göre Değişiyor”

ANTSUDER Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda artış yapıldığını belirterek, “Şu anda damacana suyunun fiyatı ortalama 100 ila 145 lira arasında değişkenlik gösteriyor. İlk sipariş verenlerin depozito bedeli 150-200 lira arasında değişiyor. Lojistik maliyetler nedeniyle su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

“Maliyetler Yükseldi”

Mert, 19 litrelik damacanadan 95 bardak su elde edildiğini belirtirken, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa mal oluyor. Diğer alternatiflere kıyasla daha ekonomiktir. Son zamla birlikte maliyetler arttı, ancak artışın sebebi bayilerimiz değil. Damacanalar fabrikalarda dezenfekte edildikten sonra 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetler yükseldiği için vatandaşlarımızın damacanaların geri dönüşümüne önem vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir