Bakan Işıkhan: Deprem Bölgesinde İstihdam Artışı Sağladık

İstihdam Artışı Sağlandı: Bakan Işıkhan Açıkladı

(ANKARA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremlerin bölge illerinde çalışma hayatına olan olumsuz etkilerini en aza indirme ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlama amacıyla politikaların devam ettiğini söyledi.

İstihdamın arttığı belirtilen bakan, depremden etkilenen illerin istihdam sayısının önceki döneme göre arttığını belirtti. Bakan Işıkhan, “İstihdam sayımızı, illerimize özgü ve ihtiyaca dayalı uygulamalarımız sayesinde deprem öncesi dönemin daha da üstüne taşıdık. 6-7 Şubat depremlerinin bölge illerinde çalışma hayatına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla politikalarımızı sürdürüyoruz. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla; mesleki eğitim kurslarında ve işbaşı eğitim programlarında istihdam yükümlülük oranını düşürmeye, istihdam taahhüt süresini azaltmaya bu yılın sonuna kadar devam edeceğiz. Aktif işgücü piyasası programlarımız ile istihdamımızı güçlendireceğiz” dedi.

Ek olarak, Işıkhan deprem bölgesinde normalleşme sürecine girildiğini belirterek, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, mesleki eğitim kursları veya işbaşı programlarında istihdam taahhüt oranı yüzde 70’den yüzde 30’a, istihdam süresi, fiili kurs gününün 2 katından 1 katına düşürüldüğünü açıkladı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı hariç), Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’da ise mesleki eğitim kursları veya işbaşı programlarında, istihdam taahhüt oranı yüzde 70’den yüzde 40’a, istihdam süresi, fiili kurs gününün 2 katından 1,5 katına düşürüldüğünü belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

İSO Başkanı Bahçıvan’dan ekonomi eleştirisi: Hedeften uzaklaşma endişesi artıyor

Nisan ayı meclis toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelerin sanayi dünyasında ciddi endişelere yol açtığını ifade etti.

Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli gübreleme yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin ünlü dönercisi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa’nın köklü döner markalarından Yusuf Et Çelik Döner, ekonomik krizlerin gölgesinde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Mahkeme tarafından verilen 3 aylık geçici mühlet sürecinde şirket, iflasın eşiğinden dönmeye çalışacak. Onlarca çalışanın ve şubelerin geleceği belirsizliğini korurken, gözler şimdi hazırlık aşamasındaki kurtuluş planında.

‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

TÜİK açıkladı: Hizmet sektöründe fiyatlar artıyor!

Hizmet sektöründeki fiyatlar mart ayında yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Ulaştırmadan konaklamaya birçok alanda maliyet artışları dikkat çekti.

Çiftçinin mirasçıları bankadan parayı alabilmek için ceza ödemek zorunda kalıyor: Mağdur eden destek!

Zaten çok düşük kalan, üstelik de bir yıl sonra ödenen tarım desteklerinin çiftçi, üreticiyi mağdur ettiği gibi mirasçılarını daha da mağdur ettiği ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir